План на активности за 2017 година на ПСК „Пелистер“ од Битола

ЈАНУАР

1

01-01.2017

02-01.2017          

 

Искачување на врв Пелистер

Искачување на врв Пелистер

 

ПСК Пелистер

 

 

2

14.01.2017

Традиционален дочек на стара нова година на Копанки

ПСК Пелистер

 

 

3

22.01.2017

Зимско искачување на Солунска глава

ПСК Пелистер

 

 

4

29.01.2017

Посета на планинарско друштво во Грција

FAOO – Лерин

 

 

ФЕВРУАР

5

05.02.2017

Големо езеро

ПСК Пелистер

 

 

6

12.02.2017

Акција Кајмакчалан- Лутраки

ПСК Пелистер

 

 

7

19.02.2017

Искачвање  Врв Пелистер-камењар

ПСК Пелистер

 

 

8

26.02.2017

Зимско искачување на Вихрен

ПСК Пелистер

 

 

МАРТ

 

Датум

Активност

Организатор

Забелешка

9

04.05.03.2017

Големо езеро-Едукативна работилница

 

ПСК Пелистер

 

 

10

12.03.2017

Зимско комбинирано искачување на врв Магаро (планинарење и тур скијање)

ПСК Пелистер

 

 

11

19.03.2017

Традиционален Пелистерски велеслалом

ПСК Пелистер

 

 

12

26.03.2017

Титов врв – зимско искачување

FAOO – Лерин

 

 

АПРИЛ

Р.б.

Датум

Активност

Организатор

Забелешка

13

02.04.2017

 

Јабланица Црн Камен

ПСК Пелистер

 

14

09.04.2017

 

Да го запознаеме Мариово

 п.д.Медикус

 

 

 

15

 

Пролетен маратон, Чеплес – Солунска глава – Водно

ПСК Бистра

 

 

16

24.04.2017

Камповање Мариово - Кравица

ПСК Пелистер

 

  17       30.04.2017          Големо Езеро

 

МАЈ

Р.б.

Датум

Активност

Организатор

Забелешка

18

07.05.2017

 

????????????

 

 

 

 

 

 

                      

19

14.05.2017

????????????

ПСК Пелистер

 

20

21.05.2017

Традиционално искачување Титов врв

ПК Љуботен

 

 

21

28.05.2017

Рафтинг

 

 

 

ЈУНИ

Р.б.

Датум

Активност

Организатор

Забелешка

22

04.06.2017

Олимп

ПСК Пелистер

 

 

23

11.06.2017

Водопад Длабока река

ПД Кораб

 

24

18.06.2017

Бојаџиев врв

ПСК Ѓорги Наумов

 

 

25

25.06.2017

Врв Пелистер

ПСК Пелистер

 

 

 

ЈУЛИ

 

Р.б.

Датум

Активност

Организатор

Забелешка

26

02.07.2017

Големо езеро

ПСК Пелистер

 

27

10.07.2017

Кајмакчалан

 

 

28

 

Gossglockner 

ПСК Пелистер

 

 

29

30.07.2017

 

 

 

 

 

АВГУСТ

Р.б.

Датум

Активност

Организатор

Забелешка

30

02.08.2017

 

Искачување на Пелистер по повод Илинден

ПСК Пелистер

 

 

31

06.08.2017

Св. Ана

ПСК Пелистер

 

 

32

13.08.2017

Камењар – Антена – Големо Езеро – Нижополе

ПСК Пелистер

 

 

33

20.08.2017

Тумба – Балкан без граници

Семир Кајас 1877 мнв

Тумба 1881 мнв

ПАОК Ентузијаст

 

34

28.08.2017

Меморијален марш – Д-р Оливер Велков

п.д.Медикус и

ПСК Пелистер

 

 

 

СЕПТЕМВРИ

Р.б.

Датум

Активност

Организатор

Забелешка

35

03.09.2017

Искачување до планинарски дом Неолица

Акција за санирање на Копанки

ПД Кораб

 

 

36

10.09.2017

Искачување на Кораб

ПСК Ѓорѓи Наумов

ПСК Пелистер

 

37

17.09.2017

Бугарија 2017

ПСК Пелистер

 

 

38

24.09.2017

Магаро Галичица

ПСК Пелистер

 

 

 

ОКТОМВРИ

Р.б.

Датум

Активност

Организатор

Забелешка

39

01.10.2017

Маловиште – мала чука – голема чука

ПСК Пелистер

 

40

08.10.2017

Трескавец – Злато врв

ПСК Пелистер

 

41

15.10.2017

Едикативна работилница  Копанки

ПСК Пелистер

 

42

22.10.2017

Големо езеро

 

ПСК Пелистер

Припреми за зимска сезона

 

 

НОЕМВРИ

Р.б.

Датум

Активност

Организатор

Забелешка

43

05.11.2017

Мариово – Историска патека

ПСК Пелистер

 

 

44

12.11.2017

Солунска глава

ПСК Пелистер

 

45

19.11.2017

Пелистер

ПСК Пелистер

 

46

26.11.2017

Козјак

ПСК Пелистер

 

 

ДЕКЕМВРИ

Р.б.

Датум

Активност

Организатор

Забелешка

47

03.12.2017

Меморијален марш - Солунска глава

 

 

48

10.12.2017

Меѓународен ден на планината

ФПСМ

 

49

17.12.2017

Традиционално искачување на Титов врв

ПСК Љуботен

 

50

23.12.2017

Традиционална планинарска забава

ПСК Пелистер

 

 

Предвидени активности кои се предвидени да се реализиираат во 2017 год.

Оставена е можност за промена на предвидените активности во зависност од временските услови, потребите и интересите на членовите на клубот.

 

Baba Planina